galajurken online bestellen

Heftig verhaal: Ik was depressief

Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik tijdens een tijdens een reis naar Engeland met school opeens een paniekaanval. Gelukkig kreeg ik mezelf snel onder controle en niemand had iets gezien. De weken daarna voelde ik mij vaak somber en zonderde ik mij steeds meer af van mijn vrienden. Ondanks dat onze vriendengroep erg groot is, zijn we heel hecht. Mijn vrienden vroegen aan mij of er iets was, ik vertelde ze dat ik mij buitengesloten voelde. Ze deden er alles aan om mij te helpen, maar helaas hielp het niet.

De weken voordat de proefwerkweek op school begon kreeg ik steeds vaker last van paniekaanvallen. Ik dwong mijzelf om toetsen die ik gemaakt had nog minimaal vijf keer over te lezen voordat ik hem daadwerkelijk inleverde. In de proefwerkweek zelf werd het nog erger. Hierdoor haalde ik erg slechte cijfers.

Gelukkig had ik in de zomervakantie niet meer zo erg last van paniekaanvallen, helaas kreeg ik wel meer last van angstaanvallen. Ik was bang voor wat er na de dood kwam, bang dat ik dood zou gaan en bang om weer een paniekaanval te krijgen. Eigenlijk was ik bang voor alles. In die tijd ging ik steeds minder om met mijn vrienden, ik had gewoon geen zin om iets te doen. De hele vakantie heb ik op de bank gelegen zonder iets te doen.

Moet lezen: trouwjurken online kopen

Na de vakantie ging het wat beter, tot ik besefte dat mijn vriendengroep mij er niet meer bij wilde hebben. Ik kreeg hierdoor steeds vaker paniekaanvallen, huilbuien en kon ik niet slapen. Het werd zelfs zo erg dat ik mijzelf iets aan wilde doen. Ik wilde de pijn van binnen en de somberheid niet meer voelen.

Gelukkig hebben een paar vrienden tegen mij gezegd dat ik langs een huisarts moest gaan. Daar werd vastgesteld dat ik een depressie had. Deze werd veroorzaakt doordat ik niet goed kon praten en alles steeds opkropte. Daarnaast was de druk om goed te presteren op school heel erg hoog en voelde ik mij lange tijd niet thuis in de klas.

Ik heb op school verteld dat ik last heb van een depressie, gelukkig reageerde iedereen heel goed. Ik kom nu steeds meer terug in mijn vriendengroep en mijn moeder en ik krijgen een steeds hechtere band. Momenteel loop ik bij een psycholoog en hoop ik dat de angstaanvallen, slapeloosheid en somberheid snel afnemen. Ik heb er de volste vertrouwen in.

Ik wil dit verhaal graag delen zodat andere meiden met dezelfde gevoelens beseffen dat ze langs een huisarts moeten gaan en dat er altijd mensen zijn die je kunnen helpen. Ik ben heel erg blij dat mijn vriendinnen mij hierop hebben gewezen, anders weet ik niet hoe ik verder had moeten leven.

Verwant nieuws: goedkope bruidsjurken nederland

Hoera! Het is vandaag Nationale Poepdag!

Wist jij dat negen op de tien Nederlanders het liefst 's ochtends poept? Oké, dit is inderdaad niet iets waar je te pas en te onpas over praat, maar wat maakt het eigenlijk ook uit? Het merendeel van de Nederlandse vrouwen doet er ongeveer zo'n twee tot drie minuten over, maar mannen nemen over het algemeen iets langer de tijd. 

 

Nationale Poepdag is natuurlijk niet zomaar iets. Het is een iniatief van de Maag Lever Darm Stichting en mensen worden op deze dag aangespoord om hun ontlasting te controleren. Het is heel belangrijk om je ontlasting te controleren omdat je veel over je gezondheid te weten komt wanneer je dit doet. Let bijvoorbeeld op de kleur en de structuur. 

 

Bron: goedkope feestjurken online bestellen

 

Dit artikel is natuurlijk niet compleet zonder wat leuke poepfeitjes:

- Wist je dat er vier zakjes met poep op de maan liggen? Deze heeft astronaut Neil Armstrong daar achtergelaten.

- De geur van een boek zorgt ervoor dat sommige mensen moeten poepen. 

- Er zijn speciale pilletjes die je kunt slikken waar je glitterpoep van krijgt!

- De grootste menselijke drol was 7.92 meter. Eh, WAT?!

- De gemiddelde mens poept per dag zo'n 0,9 kilo per dag.

- Vroeger werd poep vaak gebruikt als brandstof voor voertuigen. Dit wordt op sommige plekken nog steeds gedaan.

 

Wil jij weten waar je het beste naar de toilet kunt gaan in het openbaar? Klik dan hier om daarover te lezen!

Lees meer: trouwjurken online

Upp